Insalata di Riso



Al een hele tijd terug heeft mijn vader het kookboek Simply Italian van de Chiappa zussen gekocht. Wat veelal met de kookboeken hier thuis gebeurd is dat ze ergens achter in een kast belanden. Super jammer. Op een middag vond ik het boek en zag ik dit recept voorbij komen. Op de foto ziet het er niet zo lekker uit, maar ik kan het je garanderen dat het wel lekker is. En ook nog eens makkelijk te maken!


Ingrediënten:

  • Gekookte basmatirijst, afgekoeld
  • Een blikje met een doperwten en worteltjes mix
  • Een blikje mais
  • 1 blikje tonijn, in water
  • Een halve paprika in blokjes
  • Een lente uitje in stukjes
  • 200 ml mayonaise

Mixen

Nu is het tijd om alles te mixen. Doe de rijst in een grote schaal. Doe daar de doperwten met worteltjes en de mais bij. Wel uitlekken! Dan de uitgelekte tonijn, de paprika en de lente uitjes. Wanneer  je al de ingrediënten in een schaal hebt gedaan alles door elkaar mixen. Nu is het tijd om de mayonaise er bij te doen. Het geheel kan je verder nog op smaak brengen met wat peper en zout. 

Mocht je nog cherrytomaatjes/snoeptomaatjes of andere restjes hebben van groentes die op moeten, dan kan je deze ook toevoegen aan de salade.

Easy Peasy

Zoals je ziet is dit een super makkelijk recept. Van restjes rijst kan je dus nog makkelijk een lekkere lunch maken! Makkelijk om mee te nemen naar school, je werk of om thuis te serveren. En ja, deze salade is écht Italiaans. Blijkbaar komt wel 50% van de rijst die wij eten in Europa uit Italië. Wie had dat gedacht?!


Deze blogpost is niet gesponsord


Share this:

Over ons.

Hi! Wij zijn Saar en Rens, twee twintigplussers uit Friesland. Noord Blauw is de blog waar wij alles op delen wat wij leuk vinden.